DARILA ZA LJUBITELJE KNJIG


Bližajo se božični prazniki in počasi se odločamo, kaj bomo podarili svojim najljubšim osebam. Če je obdarovanec velik ljubitelj knjig, se hitro znajdemo pred zagato, kako naj izberemo tisto pravo knjigo. Ali jo že ima v zbirki? Ali bere ta žanr? Ali mu bo sploh všeč podarjena knjiga ali pa bo samo nabirala prah na polici? Včasih nismo prepričani, če bo določena knjiga resnično dosegla svoj namen, zato spodaj ponujam nekaj knjižno obarvanih daril, ki niso knjige ali darilni boni. Če ste pa po naravi ročno spretni, lahko doma naredite unikatno knjižno kazalko, le vklopite domišljijo in pustite otroku v sebi, da uživa. :) Malce sem se pobrskala po ponudbah slovenskih ustvarjalcev in ustvarjalk ter izbrala nekaj izdelkov za vas. Lahko pa kupite recimo knjižno škatlo Knjigo meseca, ki izhaja pri založbi Učila in lahko izbirate med različnimi žanri. 


1. VREČKA ZA PRENAŠANJE KNJIG je zelo priročno darilo, še zlasti, če obdarovana oseba zelo rada hodi v knjižnico ali v knjigarne, iz njih pa prinaša kup knjig. Tudi sama jih imam nekaj na zalogi. 



Na sliki, ki je last trgovine Fox Boutique iz Ljubljane, je bombažna vrečka z napisom »books and stuff«. Skočite direktno na https://foxboutique.si/trgovina/vrecka-iz-blaga-books-and-stuff/ in si izberite svojo barvo.

Cena se giblje med 9,90 in 10,90€, odvisno od tega, kakšno barvo vrečke naročite. Osnovna barva (bež) je najcenejša.


2. DIŠEČE SVEČE ponavadi ženske obožujejo (no, tudi nekateri moški bi se tu našli, da ne bom delala krivice) in Fictional Boutique ima na voljo res veliko izbire, kar se tiče svečk, posvečenim prav branju in knjigam. Ker se bližajo božični prazniki, ima Naja na voljo tudi božične svečke, da o veliki izbiri knjižnih kazalk ali skodelic ne govorim. Pri njej zelo rada nakupujem, velikokrat ima tudi kakšne akcije ipd. 

Link do strani: https://www.etsy.com/shop/FictionalBoutique?ref=simple-shop-header-name&listing_id=879744899


                     Primer svečke. Fotografija je last Fictional Boutique.



3. ZAPESTNICA»DEATHLY HALLOWS« (HARRY POTTER)


Če poznate nekoga, ki obožuje Harryja Potterja, je ta drobna in lahka zapestnica z lesenim obeskom svetinj smrti naravnost zanj ali zanjo. Tudi jaz jo imam in jo rada nosim. :) Ne samo to, poleg zapestnice dobite zraven še print vašega najljubšega junaka/junakinje iz Harryja Potterja. Izbirate lahko med karakterji, kot so Harry Potter, Luna Lovegood, Sirius Black, Draco Malfoy, Dobby in Severus Snape.

Zapestnica + print skupaj staneta 19, 90€, kupila pa sem ju na strani https://www.hudles.si/product-page/hp-zapestnica-print




Moja zapestnica in čudovit črno-bel portret Lune Lovegood.

Foto: osebni arhiv


4. NIKOLI NI PREVEČ SKODELIC


Ljubitelji skodelic in literature, pozor, Polona Polona ima za vas na zalogi hipsterskega Ivana Cankarja, detektivsko razpoloženega Sherlocka Holmesa, neodvisno Almo Karlin, poetičnega Franceta Prešerna, uporniškega Primoža Trubarja, integralnega Srečka Kosovela in še kaj bi se našlo. Sama si že nekaj časa ogledujem Polonine duhovite skodelice in vse bolj me mika, da bi si katero tudi kupila. Spodnja slika je last Polone Polone! 



Link do strani: https://polonapolona.com/collections/big-cups-for-big-coffee?page=1



5. SRAJČKA ZA KNJIGO


V angleščini bi temu rekli »book sleeve« (rokav ali ovitek), v slovenščini pa se mi zdi najbolj simpatičen izraz srajčka. :) Če želite zaščititi svojo najljubšo knjigo, vam uporabo "knjižne srajčke" toplo priporočam. 

Marja Panker pod imenom Fragolina izdeluje zelo očarljive barvite in cvetlične srajčke za knjige in rokovnike, da človeka kar zamika, da bi jih pokupil vse. Tudi mene mika, priznam. Slika je last njene Etsy trgovine!



Link do strani: https://www.etsy.com/shop/Fragolinasewingcraft?ref=simple-shop-header-name&listing_id=680767936&section_id=25652253  


Kaj pa vi radi podarjate drugim strastnim bralcem in bralkam?  Imate še vi kakšno idejo ali predlog? :) 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Citati o knjigah in branju

Sabinine najljubše knjige leta 2018